{ "title": "Balığın Faydaları", "image": "https://www.balik.web.tr/images/baligin-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 00:29:02", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Balığın Faydaları, saymakla bitmez diyebiliriz. Beden ve ruh sağlığımız için düzenli olarak haftada iki öğün balık yenmesinin araştırmalar sonucu çok iyi olduğu gözlemlenmiştir. Balık omega 3 ve fosfor kaynağıdır, balık için özellikle yağlı balıklar önerilir. Alabalık, somon, sardunya ve uskumru gibi balıklar omega 3 yönünden zengindir. Omega 3 kalp hastalarına faydalı bir asittir kalp krizini önler. Son yıllarda uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda balığın faydalarının yanında zararlarının çok az olduğu saptanmıştır. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasından dolayı balığı bol olan bir ülke olmasına rağmen balık tüketimi azdır.

Balık seçimi yaparken diğer balıklarla beslenen balıklar yerine yosun ve bitkilerle beslenenleri seçerek balıkların vitamin ve minerallerinden daha fazla faydalanabiliriz. Balıkta fosfor başta olmak üzere A, D ve B12 vitaminleri, kalsiyum, iyot, demir gibi madensel tuzlar bulunur.

Birçok türü bulunan balık özellikle yazın tatil köylerinde akşam sofraları süsleyen vazgeçilmezlerdendir. Hafif olduğu için daha çok ızgarası tercih edilir. Büyük balıklara göre küçük balıklar tercih edilmelidir çünkü küçük balıkların ömrü az olduğu için ağır metal ve kirlilik içerir. Balık diyet yemeklerinin başında gelir, birçok kişi tarafından severek yenir. Balığın faydalarını kısaca şöyle sıralayabiliriz.

Balığın faydaları nelerdir?
" } ] }