{ "title": "Balık Çorbası", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-corbasi(2).jpg", "date": "21.01.2024 18:12:17", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Balık Çorbası, Kış aylarında içinizi ısıtacak olan balık çorbası oldukça lezzetli bir besin türüdür. İçerisinde bulunan balık ve sebze karışımı yönünden büyük bir vitamin deposu olan balık çorbası uzmanlar tarafında sürekli önerilen bir besindir. Kalori bakımından yüksek olan bu besin doyurucu özelliği nedeniyle birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir. Özellikle gelişim çağında çocukların tüketmesi gereken balık çorbası büyük bir vitamin deposudur. Bu nedenlerle bugün sizlerle birlikte balık çorbası tarifini paylaşacağım.

Balık Çorbası Malzemeleri
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere içerisine yeteri kadar su koyulur. Üzerine kılçığı çıkartılmış levrek ve ince ince kıyılan soğanımız bırakılarak yaklaşık olarak 25 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan balık suyumuz bir süzgeç yardımı ile süzülerek, balık suyumuz ayrı bir tencereye alınır. Levreğimiz derisinden ayrılarak eti bir kenarda bekletilir. Balık suyumuz ayrı bir tencere kısık ateşte kaynatılmaya bırakılırken, havuç ve patatesler küp-küp doğranarak balık suyunun içine atılır. Ardından sarımsak ve soğan ince kıyılarak balık çorbasına aktarılır. Bir müddet kaynayan çorbamızın üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz eklenir. Akabinde balık suyunun içinde haşlanan patates, soğan ve havuç tam anlamıyla piştikten sonra bir süzgeçten geçirilerek ezilmiş sebzelerimiz bir miktar su ile sulandırılır. Akabinde tam anlamıyla kaynayan balık çorbasının içine didiklediğimiz balık eti ilave edilir üzerine bir miktar daha maydanoz eklenerek kaynamaya bırakılır. Balık çorbasından aldığımız bir miktar su üzerine iki adet yumurta sarısı ve yarım limon suyu eklenerek çırpılır. Daha sonra çırpılan bu karışım balık çorbasının içine dökülerek yaklaşık olarak 5 dakika kadar hiç durmadan karıştırılır. Daha sonra yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan balık çorbamızın üzerine limon suyu, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır. Tam anlamıyla kaynayan balık çorbamız servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }