{ "title": "Balık Ekmek", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-ekmek.jpg", "date": "19.01.2024 06:25:38", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Balık Ekmek, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balık ekmek oldukça faydalı bir besin türüdür. Balığın içerisinde bulunan mineraller sayesinde özellikle çocukların gelişmesi döneminde çok önemli bir yere sahiptir. Denize kıyısı olan bölgelerde sürekli olarak canlı canlı tutulan balıkların güzelce temizlenerek satışa sunulması nedeniyle bu lezzet ülkemizde çok fazla tüketilmektir. Ekonomik ve doyurucu özelliği nedeniyle birçok balıkçıya ayrı bir kapı olan balık ekmeğin yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Evlerimizde temizlenen balıkların annelerimiz veya eşlerimizin ellerinin lezzetleriyle ekmek arasına çekilerek yenebilen bu lezzet. Yapılacak olan bir deniz gezisi sonrasında usta ellerden de tüketme imkânı bulunmaktadır.

Balık Ekmeğin Nasıl Yapılır?

Mangallarda ve kızartarak yapılan balık ekmeğin iki türlü yapılış bulunmaktadır. İlki yağlı olan balık türlerinden uskumrunun şişlere takılarak köz ateşinde güzelce yapılan balık ekmek çoğunlukla yağda kızartılarak satışa sunulmaktadır. Bugün sizlerle Eminönü sahilinde yapılan pratik balık ekmek tarifini paylaşacağım.

Balık Ekmek Malzemeleri
Balık Ekmek Nasıl Yapılır?

Balıkçıdan alınan 3-4 adet balık güzelce temizlenir. Bağırsakları temizlenen ve başı kopartılan balığın kılçıkları bıçak yardımı ile söküldükten sonra yıkanır. Akabinde 5-10 dakika kadar suyunun süzülmesi beklenir. Yıkanan balığın suyu süzüldükten sonra tuz ile karıştırılan mısır ununda güzelce unlanır. Unlanma işlemi tamamlandıktan sonra bir tavanın içine yetir miktarda sıvı yağı koyulur. Kızan yağa balıklar koyulur 6-7 dakika sonra bir tarafı pişen balığımızın bu defa diğer tarafı pişirilir. İki tarafı piştikten sonra lavaş ekmeğin üzerine balığımız çekilir. Üzerine daha önceden ince ince doğramış olduğumuz kuru soğan ve doğranmış marul serpilir. Üzerine bir tutam tuz serpildikten sonra tüketilmek üzere servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }