{ "title": "Balık Izgara", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-izgara.jpg", "date": "18.01.2024 22:20:26", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Balık ızgara; Balık yediden yetmişe herkesin yemesi gereken ve severek de yediği besleyici bir lezzettir. Kış aylarında fazlasıyla tercih ettiğimiz balık genellikle hafta sonu tercih ettiğimiz bir yemek çeşididir. Balık ne şekilde yapılırsa yapılsın enfes bir lezzete sahiptir. Fakat içerisine kullanılan sosların oldukça önemi bulunmaktadır. İster tava ister buğula isterse de balık ızgara yapalım mutlaka soslamak gerekir. Özellikle balık ızgara bir pazar günü haftanın yorgunluğunu atmak için açık havada dostlarımızla birlikte hazırlayıp yiyeceğimiz balık ızgaranın yerini hiçbir şey tutmaz. Balık ızgara için kesinlikle deniz balıkları, iri balıklar ve yağlı balıklar tercih etmek gerekir. Aksi taktirde hem ızgaraya yapışır hem de kuru ve lezzetsiz bir balık olur bundan da pek keyif alamayız. Balık ızgarada pişirildiği taktirde hiçbir şekilde yağ çekmez aksine fazla yağı da akar. Bu nedenle diyet yapanlar içinde çok iyi bir alternatiftir. Birçok diyetisyen uzmanları kilolu kişilere balık ızgara tavsiye etmektedirler tabi makul miktarda. Enfes bir mevsim salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde fazla kurutulmadan ve ızgaraya yapışmadan enfes bir balık ızgara nasıl hazırlanır öğrenmek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife sadık kalmanız yeterli olacaktır.