{ "title": "Balık Izgara", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-izgara.jpg", "date": "18.01.2024 22:20:26", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Balık ızgara; Balık yediden yetmişe herkesin yemesi gereken ve severek de yediği besleyici bir lezzettir. Kış aylarında fazlasıyla tercih ettiğimiz balık genellikle hafta sonu tercih ettiğimiz bir yemek çeşididir. Balık ne şekilde yapılırsa yapılsın enfes bir lezzete sahiptir. Fakat içerisine kullanılan sosların oldukça önemi bulunmaktadır. İster tava ister buğula isterse de balık ızgara yapalım mutlaka soslamak gerekir. Özellikle balık ızgara bir pazar günü haftanın yorgunluğunu atmak için açık havada dostlarımızla birlikte hazırlayıp yiyeceğimiz balık ızgaranın yerini hiçbir şey tutmaz. Balık ızgara için kesinlikle deniz balıkları, iri balıklar ve yağlı balıklar tercih etmek gerekir. Aksi taktirde hem ızgaraya yapışır hem de kuru ve lezzetsiz bir balık olur bundan da pek keyif alamayız. Balık ızgarada pişirildiği taktirde hiçbir şekilde yağ çekmez aksine fazla yağı da akar. Bu nedenle diyet yapanlar içinde çok iyi bir alternatiftir. Birçok diyetisyen uzmanları kilolu kişilere balık ızgara tavsiye etmektedirler tabi makul miktarda. Enfes bir mevsim salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde fazla kurutulmadan ve ızgaraya yapışmadan enfes bir balık ızgara nasıl hazırlanır öğrenmek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife sadık kalmanız yeterli olacaktır.

Balık ızgara için gereken malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle balık pazarından en taze olanından dilediğimiz çeşit iri ve yağlı balıklardan alıyoruz. Daha sonra pullarını ve içerisini bir güzel temizleyip yıkıyoruz. Ardından üzerine her iki yönden birer çizik atıyoruz. Temizlediğimiz balıklar suyunu süzmesi için süzgeç içerisine koyup biz terbiye sosunu hazırlıyoruz. Terbiyesi için sıvı yağı bir kâseye alıp içerisine karabiber, tuz ve incecik kıyılmış sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu süzen balıkların içerisine ve üzerine iyice bu sostan sürüyoruz. Bütün balıkları terbiye edip bir tabağa diziyoruz ve balıkları pişireceğimiz ızgaranın her yerine ortadan kestiğimiz kuru soğan sürüyoruz. Bu işlem balık ızgarada balığın ızgaraya yapışmaması için püf noktasıdır. Daha sonra ısınan ızgaranın üzerine balıkları yassı şekilde diziyoruz. Her iki tarafını da eşit şekilde dilediğimiz miktarda pişirip servis tabağına alıyoruz. Diğer balıkları da aynı şekilde pişirip üzerine halka şeklinde dilimlenen kuru soğanı ve birkaç dal maydanozu serpip bir dilim limon ve salata eşliğinde servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.
" } ] }