{ "title": "Balık Kızartma", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-kizartma.JPG", "date": "19.01.2024 03:51:48", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Balık kızartma, Hemen hemen herkesin severek yediği bir lezzettir balık. Kış aylarının olmazsa olmazı salata eşliğinde enfes bir ziyafettir. Yediden yetmişi herkesin en az haftada iki gün yemesi gereken omega 3 açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle de gelişim sağındaki çocukların mutlaka yemesinde fayda vardır. Balık zekâ gelişimine ve beden gelişimine oldukça faydaları bulunan bir besindir. Balığı birçok şekilde pişirip tüketebiliriz. Fakat balık kızartma en zengininden en fakirine herkesin kolaylıkla hazırlayıp tüketebileceği bir çeşididir. Balık kızartma öyle bir lezzettir ki hangi balığı yaparsak yapalım çok istenilen lezzete ulaşabiliriz. Fakat kızartmak için küçük ve yağsız balıklar tercih edildiğinde hem daha iyi pişmiş olur hem de çok yağlı bir balık olmamış olur. Her ne kadar uzmanlar kızartmalardan uzak durmamız gerektiğini söylese de bazı lezzetler vardır ki ne olursa olsun vazgeçemeyiz balık kızartma bu lezzetlerin başında gelmektedir. Sizin de kilo probleminiz yoksa ve sizde balık kızartma olarak yenir diyenlerden iseniz buyurun en lezzetli şekilde balık nasıl kızartılır sizlerle paylaşıyorum tarife uyarak yapabilirsiniz.

Balık kızartma için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle kızartma yapacağımız balığı seçip iyice içini ve pullarını temizliyoruz. Ardından Yıkadığımız balıkları süzgece koyup suyunu süzüyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta sarımsakları iyice ezip içerisine karabiber tuz ekleyip iki kaşık sıvı yağ koyuyoruz. Sıvı yağ yerine suda koyabiliriz burada maksat terbiye sosunun kıvam almasıdır. Daha sonra mısır ununu düz bir servis tabağını koyup kenarda bekletiyoruz. Suyunu iyice süzen balıkları kâğıt havlu ile kurulayıp terbiye sosuna batırıyoruz. Daha sonra terbiye sosuna batırdığımız balıkları bu kez mısır ununa buluyoruz. Daha sonra iyice ısıttığımız sıvı yağın içerisine bırakıyoruz. Balıklar küçük ise tava doluncaya kadar sıra sıra diziyoruz balıkları. Ardından bir yüzü kızaran balıkların diğer yüzünü çevirip işit şekilde pişiriyoruz. Kâğıt havlu serdiğimiz servis tabağına pişirdiğimiz balıkları tek tek alıyoruz. Tüm balıkları aynı şekilde kızartmaya devam ediyoruz. Tüm balıklar bitince yağını süzen balıkları şık bir servis tabağına alıp mevsim salatası veya roka salatası eşliğinde servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }