{ "title": "Balık Köftesi", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-koftesi.jpg", "date": "20.01.2024 14:11:54", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Balık köftesi, Köfte denilince bir çoğumuzun aklına tavuk veya kıymalı köfte gelmektedir. Fakat tavuk ve kıymadan nasıl köfte hazırlanıp tüketiliyor ise balıktan da köfte hazırlanabilir. Ben de bugün sizlerle balık köftesini paylaşıyorum. Öncelikle balık köftesi için iri ve etli balıkları seçmeliyiz. Ayrıca küçük kılçıkları olmayan balıklar tercih etmek işimizi kolaylaştıracaktır. Örneğin palamut, mezgit, levrek veya somon gibi balık çeşitlerinden hazırlamak daha kolay ve daha lezzetli olacaktır. Misafirleriniz geldiğinde onları şaşırtacak lezzetler sunmak istiyor iseniz balık köftesi tam isabet olur. Ara sıcak olarak ikram edebileceğimiz balık köftesini önceden hazırlayıp buzlukta uzun süre bekletebiliriz. Böylelikle misafirimiz geldiğinde çabucak çıkartıp pişirebiliriz. Balık köftesinde önemli olan nokta harcının iyi hazırlanmasıdır. Balık köftesi hazırlayacak olanlara benim küçük bir uyarım var. Balıkçınızdan balığın içerisini temizlerken derisini yüzüp kılçığını da almasını rica edin aksi taktirde evde çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz. Paylaşmış olduğum tarife uygun hazırladığınız balık köftesinin lezzetine doyamayacaksınız ve ikram ettiğiniz kişiler kesinlikle ikincisini isteyecekler.