{ "title": "Balık Pişirme", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-pisirme.jpg", "date": "20.01.2024 18:23:21", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Balık pişirme, yöntemleri lezzetli bir balık yemenize yardımcı olacaktır. Balığın türüne, zamanına ve tercihinize göre uygun balık pişirme yöntemini tercih etmeniz gerekir. En lezzetli, sağlıklı balık pişirme ızgarada olur. Ancak her balıkta ızgara olmaz. Bu yüzden pişireceğiniz balığa uygun pişirme yöntemini tercih etmelisiniz. Öncelikle balıkları her zaman taze almalısınız. Evinize geldiğinizde ya da balıkçınızda balığı mutlaka temizletmelisiniz. Balığı mümkünse hiç bekletmeden aynı günde pişirmeli ve tüketmelisiniz. En iyi sonucu bu şekilde alabilirsiniz. Eğer balığı hemen pişiremeyecekseniz, buzdolabında uygun koşullarda saklamalısınız. Balık bir süre bekleyecekse, kesinlikle tuzlamamalısınız. Bu hem balığın besin değerine hem de lezzetine olumsuz etki yapacaktır. İsterseniz balığı pişirme sırasında tuzlayabilir ya da yerken tuzlayabilirsiniz. Balığın pişme süresi kısa olduğundan, hangi balık pişirme yöntemini kullanırsanız kullanın süreyi kısa tutmalısınız. Çok pişmiş bir balığı zevkle yiyeceğinizi düşünmeyin. Bütün özelliğini kaybedecektir. Nasıl et pişirirken eti mühürleme yapıyoruz, lezzeti içinde kalsın diye. Balık pişirme sırasında da süreyi mutlaka kısa tutmalısınız. Özellikle ızgara ve kızartma yöntemlerinde buna dikkat etmelisiniz.