{ "title": "Balık Yavrusu", "image": "https://www.balik.web.tr/images/balik-yavrusu.jpg", "date": "22.01.2024 00:59:31", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Balık yavrusu, balığın türüne göre doğumla ya da yumurta şeklinde dünyaya gelir. Çoğu balık yumurta bırakırken yunus balıkları, balinalar ve köpek balıkları doğurarak yavrulamaktadır. Yavrular doğar doğmaz annelerini tanıyabilmektedir. Baktığınız bir balıktan yavru almışsanız eğer akvaryumdaki diğer balıklardan sakınmak gerekir. Yem olma ihtimali yüksektir.

Balık yavrusu bakımı nasıl yapılır?

Balık yavrusu bakımında yaşam alanının genişliği, suyunun sıcaklığı ve beslenmesi çok önemlidir. Özellikle besleme süreleri ve miktarları çok iyi ayarlanmalıdır. Canlı doğan balık yavruları dünyaya geldiklerinde üzerlerinde besin tohumları olacaktır. Yavrulara gün içerinde azar azar yem verilir. Fakat bu 4 öğün şeklinde yapılır. Balık yavrusu yaşayacağı ortamda kendini güvende hissetmelidir. Bu yüzden yaşam alanı geniş ve saklanabileceği oyuncak yosunlar, taşlar vb. Şeylerle dolu olmalıdır. Gerçek yosunlar kullandığınızda yavru bunlarla bile beslenebilecektir.

Balık yavrusu geniş alanda çok daha rahat hareket edeceği için daha hızlı büyüyecektir. Akvaryumun içinde az miktarda dalgalanma olması balığın kas gelişimi için olumlu olacaktır. Akvaryumun dibinde kum olması yaralı bazı bakteriler için uygun bir ortam olacaktır. Eğer yavru anne balık tarafından kusarak çıkarıldıysa, anne yavruyu kendi besleyecektir. Tek sorun anne ile yavruları baş başa bırakmaktır. Siz anneyi kusturarak yavruları aldıysanız anneden ayırmanız gerekir. Ayırmazsanız yavrular anne tarafından yenecektir. Bir ay içerisinde yavrunun cinsiyetini belirlemek mümkündür. Dişi balıklar arka ve kuyruk kısımlar normal ve renksiz olur. Erkekte ise koyu renklidir. Balık yavrusu doğru koşullar sağlandığında bir ay içinde annesinin yanında yaşayacak boyda olacaktır. 8 ay içerisinde de normal boyuna ulaşır. Yavruları akvaryum dışında farklı noktalarda da yetiştirebilirsiniz. Mesela yavrulukta yetişen balıkların diğer büyük balıklara yem olma ihtimali daha düşüktür. Balık beslemek zevkli olduğu kadar hassas bir iştir. Bu konuda herkese başarılar.
" } ] }