{ "title": "Fırında Balık Sosu", "image": "https://www.balik.web.tr/images/firinda-balik-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 13:41:51", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Fırında Balık Sosu, balık sevenler ve balıktan vazgeçemeyenler için, özellikle buğulama balık sevenler için, vazgeçilmez bir lezzettir. Fırında soslu balık yaparken özellikle büyük balık olmasına dikkat etmemiz lazım, çünkü fırında soslu balık büyük balıkla daha leziz olur. Balık da karbonhidrat ve şeker yok denecek kadar azdır. Protein açısından ise kırmızı ete ve beyaz ete nazaran çok daha zengin, bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri balığı çok faydalı, bol yenen bir yiyecek haline getirmiştir. Balık aynı zamanda bol proteinin yanında, çeşitli mineraller ve madensel tuzlar açısından da çok zengindir, bol miktarda iyot, kalsiyum, fosfor ve flor içerir. İçerisinde A, B1, B2 ve D vitaminleri de vardır. İşte bu kadar fayda da balığı vazgeçilmez yapar. Bu kadar faydalı olduğu içinde mutlaka haftada bir gün balık yememiz şarttır. Balık, bence en lezzetli tavada kızartma şeklinde leziz olur, ama haftada bir de kızartma, sağlığımız açısından pek de iyi olamayacağı için, bunun yerine haftada bir evimizde çok değişik sos tariflerinden faydalanarak fırında soslu balık yapabilirsiniz. İşte size en leziz fırında balık sosu tarifi.

Fırında Balık Sosu Malzemeleri
Fırında Balık Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, 3 adet domatesi güzelce yıkadıktan sonra, kabuklarını soyup çok minik minik doğrayıp bir kâsenin içine alalım, daha sonra soğanı da aynı şekilde minik yemeklik gibi doğrayalım, sarımsağı da iyice ezelim, maydanozu da ince doğrayıp, soğan ve sarımsağı ve maydanozu da domatesin içine ekleyelim, içine biber salçasını, domates salçasını, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştıralım, daha sonra eğer fırında büyük balık yapıyorsanız hem iç kısmına hem dış kısmına sosu bolca sürelim, eğer balığınız küçük ise tepsiye dizdiğiniz küçük balıkların en üst kısmına bolca dökelim, en üst kısmına sosu döktükten sonra, tereyağını minik parçalar halinde balıkların üstlerine koyalım. Fırına koymadan önce aynı zamanda balıkların üzerine ince tranş limonda koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }