{ "title": "Tavuk Balığı", "image": "https://www.balik.web.tr/images/tavuk-baligi(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:05:05", "author": "Kenan Erpulat", "article": [ { "article": "
Tavuk balığı, balık çeşitleri oldukça çok fazla olduğu sayılamaz. Fakat bazı balıkların yemekleri oldukça lezzetli olan bazı balıkların ise yenilmesi kesinlikle yasak olan türleri varıdır. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir. Fakat bazıları ise vücuda istediği vitamini vermektedir. Balık tüketimi kişide zihni geliştirir ve unutkanlığı yok eder. Bu nedenle hemen hemen her evde sıklıkla balık tüketilmelidir. Tavuk balıkları ise morina balığı ailesinin üyelerinden biri olmaktadır. Fakat günümüzde 13 çeşit tavuk balığı olmaktadır. Uskumru, ringa ve sardalye balıkları ile beslenmesini sağlamaktadır. En fazla 1,5 m büyüyebilen bu balık 14 kilo ağırlığa ulaşmaktadır. Tavuk balığının vücutları uzunlamasına ve belirgin sivri bir kafa yapıları olmasına rağmen vücutları su içerisinde gümüş rengine gelmektedir. Tavuk balığın tadı oldukça lezzetli olmakla beraber eti ince beyaz ve az yağlı olmaktadır. Tavuk balığının özellikle buğulaması oldukça güzel ve lezzetli olmaktadır. Tavuk balığı özellikle haziran aylarında oldukça lezzetli olurlar. Yağ bakımından oldukça yağsız oldukları için kolesterole de zarar vermemektedir. Fakat bu balığa ismini haklımız tavuk eti gibi lezzetli olduğundan bu ismi vermişlerdir.

Tavuk balığın özellikleri nelerdir?
Marmara bölgelerinde bol diğer denizlerde nadir rastlanır. Boyları 20-40 santimetre olabilir. 30-50 metrenin altındaki sularda yaşarlar. Gündüzleri yüzeylere çıkarlar, küçük balıklar ile beslenirler.
" } ] }