{ "title": "Timsah Balığı", "image": "https://www.balik.web.tr/images/timsah-baligi.jpg", "date": "21.01.2024 11:38:24", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, kuzey ve orta Meksikadır. Timsah balıkları genellikle büyük göller, durgun nehirlerde yaşarlar. Timsah balıkları hem tatlı hem acı sularda yaşarlar ama daha çok nehirler ile taşkın havzaları tercih ederler.

Timsah Balıklarının Beslenme Biçimi

Timsah balıkları etçildir ve canlı yemle beslenir. Timsah balıkları daha çok küçük balıkları ve suda bulunan diğer canlıları avlayarak yaşamını devam ettirir. Yavru timsah balıkları her gün beslenir ama balıklar büyüdükçe yem verme sıklığının da azaltılması gerekir. Yetişkin balıklar en az bir ya da iki haftada bir beslenir. Bu beslenme sıklığı onlar için yeterli olmaktadır. Bu balıklar sığır kalbi ve tavuk eti ile asla beslenmemelidir. Çünkü bu etlerin timsah balıkları tarafından sindirilmesi oldukça zordur.

Timsah Balıklarının Davranış Biçimleri

Aşırı agresif olan bu hayvanlar ağzına sığabilecek canlıları avlarlar. Kendi türlerine olan yaklaşımları ise orta dereceli bir agresiflik gösterirler.

Timsah Balıklarında Cinsiyet Ayrımı

Bu konu hakkında tam bir doğrulama yoktur ama dişi balıkların erkeklerden daha çok büyüdüğü gözlemlenmiştir.

Timsah Balıklarında Üreme

Timsah balıkları akvaryum ortamında üretilmesi oldukça zordur. Doğada özellikle bahar aylarında yumurtlamak için önemli sayıda balık bir araya gelip geçici su altında kalmış alanlara veya havzalara doğru hareket ederler. Bir dişi timsah balığı birden fazla erkek timsah balığı ile aynı anda yumurtlayabilir. Su altında olan bitki örtüsü arasına ya da derin suya yumurtlarlar. Kuluçka dönemleri 48-72 saat sürer. Büyüme oranı başlangıçta oldukça hızlıdır ve genç balıklar bir yıldan sonra 25-30 cm civarında ölçülür. Timsah balıkların en fazla büyüdüğü boy maksimum 305 cm ağırlığı ise maksimum 166 kg olarak bilinir. Timsah balıkların yumurtaları kabuklu hayvanlar, insanlar, başka balıklar ve omurgalılar için zehirlidir.

Timsah balıkları yalnız olarak veya benzer büyüklükte ağzına sığmayacak ve agresif olamayan balıklar ile beslenir. Bu balıkların akvaryumlarında su akışı çok hızlı olmamalı ve ayrıca aydınlatmanın çok parlak olmaması gerekiyor. Timsah balıkları dünyadaki en büyük tatlı su balıkları içerisinde yer alır. Çok büyük oldukları için evdeki akvaryumlarda beslenemez. Bu balıklar 50 yıldan fazla yaşarlar.
" } ] }