{ "title": "Tuzda Balık", "image": "https://www.balik.web.tr/images/tuzda-balik.jpg", "date": "19.01.2024 04:34:53", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Tuzda balık; Bir çoğumuzun hiç denemediği fakat deneyenlerin de asla vazgeçemeyecekleri bir lezzettir tuzda balık. Omega 3 gönünden oldukça zengin bir besin olan balığı birçok çeşitte hazırlayıp tüketmekteyiz. Dilersek fırında buğulama dilersek yağda kızartma dilersek de ızgarasını yapıp tüketmekteyiz. Fakat bir çoğumuzun hiç duymadığı veya duyup da hiç tatmadığı bir lezzet bulunmaktadır tuzda balık. Tuzda balık hazırlayıp enfes bir balık ziyafeti çekebiliriz. Ayrıca tuzda pişirilmiş balığın lezzeti hiçbir lezzete uymaz. Evimize yemeğe davet ettiğimiz özel bir misafir içinde iyi bir yemek alternatifidir. Salamura veya kaya tuzu ile pişirilen balık sanılanın aksine tuzu tamamen içerisine çekmemektedir. Aksine sası ve yosun kokusundan arınmış tuzla terbiye edilmiş enfes bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken balık tuzda pişirildiği taktirde vitamin değerini kaybetmemiş olur. Ayrıca kefal, levrek, somon, lagos gibi iri balıklar tercih edilmektedir. Şimdi sıklıkla yaptığım tuzda balık tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım denersiniz ben beğeneceğinizi umuyorum.