Balık Çorbası

Balık Çorbası, Kış aylarında içinizi ısıtacak olan balık çorbası oldukça lezzetli bir besin türüdür. İçerisinde bulunan balık ve sebze karışımı yönünden büyük bir vitamin deposu olan balık çorbası uzmanlar tarafında sürekli önerilen bir besindir. Kalori bakımından yüksek olan bu besin doyurucu özelliği nedeniyle birçok kişi tarafından severek tüketilmektedir.
Özellikle gelişim çağında çocukların tüketmesi gereken balık çorbası büyük bir vitamin deposudur. Bu nedenlerle bugün sizlerle birlikte balık çorbası tarifini paylaşacağım.

Balık Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet temizlenmiş deniz levreği,
  • 2 su bardağı ince kıyılmış soğan,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tutam tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • Karabiber,
  • 1 adet limon suyu,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 2 adet yumurta sarısı

Balık Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle orta boy bir tencere içerisine yeteri kadar su koyulur. Üzerine kılçığı çıkartılmış levrek ve ince ince kıyılan soğanımız bırakılarak yaklaşık olarak 25 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan balık suyumuz bir süzgeç yardımı ile süzülerek, balık suyumuz ayrı bir tencereye alınır. Levreğimiz derisinden ayrılarak eti bir kenarda bekletilir. Balık suyumuz ayrı bir tencere kısık ateşte kaynatılmaya bırakılırken, havuç ve patatesler küp-küp doğranarak balık suyunun içine atılır. Ardından sarımsak ve soğan ince kıyılarak balık çorbasına aktarılır.
Bir müddet kaynayan çorbamızın üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz eklenir. Akabinde balık suyunun içinde haşlanan patates, soğan ve havuç tam anlamıyla piştikten sonra bir süzgeçten geçirilerek ezilmiş sebzelerimiz bir miktar su ile sulandırılır. Akabinde tam anlamıyla kaynayan balık çorbasının içine didiklediğimiz balık eti ilave edilir üzerine bir miktar daha maydanoz eklenerek kaynamaya bırakılır. Balık çorbasından aldığımız bir miktar su üzerine iki adet yumurta sarısı ve yarım limon suyu eklenerek çırpılır. Daha sonra çırpılan bu karışım balık çorbasının içine dökülerek yaklaşık olarak 5 dakika kadar hiç durmadan karıştırılır. Daha sonra yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan balık çorbamızın üzerine limon suyu, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır. Tam anlamıyla kaynayan balık çorbamız servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:12:17
Balık Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024