Balık Izgara

Balık ızgara; Balık yediden yetmişe herkesin yemesi gereken ve severek de yediği besleyici bir lezzettir. Kış aylarında fazlasıyla tercih ettiğimiz balık genellikle hafta sonu tercih ettiğimiz bir yemek çeşididir. Balık ne şekilde yapılırsa yapılsın enfes bir lezzete sahiptir. Fakat içerisine kullanılan sosların oldukça önemi bulunmaktadır. İster tava ister buğula isterse de balık ızgara yapalım mutlaka soslamak gerekir.
Özellikle balık ızgara bir pazar günü haftanın yorgunluğunu atmak için açık havada dostlarımızla birlikte hazırlayıp yiyeceğimiz balık ızgaranın yerini hiçbir şey tutmaz. Balık ızgara için kesinlikle deniz balıkları, iri balıklar ve yağlı balıklar tercih etmek gerekir. Aksi taktirde hem ızgaraya yapışır hem de kuru ve lezzetsiz bir balık olur bundan da pek keyif alamayız. Balık ızgarada pişirildiği taktirde hiçbir şekilde yağ çekmez aksine fazla yağı da akar. Bu nedenle diyet yapanlar içinde çok iyi bir alternatiftir. Birçok diyetisyen uzmanları kilolu kişilere balık ızgara tavsiye etmektedirler tabi makul miktarda. Enfes bir mevsim salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde fazla kurutulmadan ve ızgaraya yapışmadan enfes bir balık ızgara nasıl hazırlanır öğrenmek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife sadık kalmanız yeterli olacaktır.

Balık ızgara için gereken malzemeler

  • Kişi sayısına göre levrek somon veya alabalık tercihinize göre değişir,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Biraz tuz,
  • 1 adet limon,
  • 2 adet kuru soğan,
  • Yarım demet maydanoz,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle balık pazarından en taze olanından dilediğimiz çeşit iri ve yağlı balıklardan alıyoruz.
Daha sonra pullarını ve içerisini bir güzel temizleyip yıkıyoruz. Ardından üzerine her iki yönden birer çizik atıyoruz. Temizlediğimiz balıklar suyunu süzmesi için süzgeç içerisine koyup biz terbiye sosunu hazırlıyoruz. Terbiyesi için sıvı yağı bir kâseye alıp içerisine karabiber, tuz ve incecik kıyılmış sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu süzen balıkların içerisine ve üzerine iyice bu sostan sürüyoruz. Bütün balıkları terbiye edip bir tabağa diziyoruz ve balıkları pişireceğimiz ızgaranın her yerine ortadan kestiğimiz kuru soğan sürüyoruz. Bu işlem balık ızgarada balığın ızgaraya yapışmaması için püf noktasıdır. Daha sonra ısınan ızgaranın üzerine balıkları yassı şekilde diziyoruz. Her iki tarafını da eşit şekilde dilediğimiz miktarda pişirip servis tabağına alıyoruz. Diğer balıkları da aynı şekilde pişirip üzerine halka şeklinde dilimlenen kuru soğanı ve birkaç dal maydanozu serpip bir dilim limon ve salata eşliğinde servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.
18.01.2024 22:20:26
Balık Izgara ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Izgara Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Izgara"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024