Balık Kalori

Balık Kalori, Balık bilindiği üzere içinde bulunan mineral ve vitamin açısından oldukça faydalı bir besindir. Bunların arasında en önemli olanı ise omega-3 insan vücudu için son derece faydalı maddelerden birisidir. Balıkların türüne göre içermiş olduğu mineral ile vitamin çeşitleri oldukça farklılık gösterse bile genel olarak şu besin değerlerine sahiptirler.
Aşağıda belirtilen bilgilerde balık kalori cetvelini görebilirsiniz.

Balıkta Bulunan Besin Değerleri; İyot, Omega-3, Protein, Fosfor, B6 vitamini, Magnezyum, Omega-6, E vitamini, Çinko, B12 vitamini, A vitaminidir.

1 Porsiyon Balık Çeşitleri Kaç Kalori Değeri İçermektedir?


100 gram çeşitli balık çeşitlerinin kalorisi şöyledir;
  • Barbunya (Yağsız fileto): Barbunya 76 kalori
  • Hamsi (Konserve): 82 kalori
  • Somon: 40 kalori
  • Hamsi (Yağsız fileto): 172 kalori
  • Ton balığı (Konserve): tam 116 kalori
  • Alabalık (Pişmiş): 150 kalori
  • Midye: 194 kalori
  • Levrek (Pişmiş): 123 kalori
  • Uskumru (Pişmiş): 134 kalori
  • Karides (Pişmiş): 98 kalori
  • Sazan (Kızartılmış): 162 kalori
  • Sardalye (Domates sosunda): 1128 kalori
  • Alabalık (Çiğ): 129 kalori
  • Palamut (Kızarmış-pişmiş): 211 kalori
  • Alabalık (Tütsü): 141 kalori
  • Sardalye (Konserve): 208 kalori
  • Lüfer (Pişmiş): 159 kalori
  • Sardalye (Zeytinyağı ile kızartılmış): 235 kalori

1.
Çupra (Çipura) Balığı Kaç Kalori


Kültür ve deniz balığı olarak piyasada bulunmakta olan bir balık çeşididir. Bir adet çipura balığı yaklaşık 250 gram civarındadır.

1 adet kültür çipura balığı kaç kaloridir; Fırınlama ya da ızgara ile: 400 kaloridir. Pişmemiş (Taze): 325 kaloridir.

2. Alabalık Kaç Kalori


Tatlı su balıklarından olan alabalık dere kenarlarında, nehirlerde özellikle de kaya diplerinde ve nehirlerde oldukça fazla bulunan alabalık genelde piyasada yetiştirme yani çiftlik alabalığı olarak tüketilmektedir. Gökkuşağı alabalık türü ise en çok bilinen türüdür.

1 adet alabalık pişmemiş: olarak tam 260 kalori civarındadır. 1 adet alabalık ızgara pişirme yöntemiyle ya da fırında: 310 kalori civarındadır. 1 adet alabalık ortalama 200 gram gelmektedir.

3. Hamsi Balığı Kaç Kaloridir

100 gram civarındaki taze hamsi balığı yaklaşık 200 kaloridir. Pişirme yöntemine göre ise 250-300 kalori değerine ulaşmaktadır.

4. Levrek Balığı Kaç Kaloridir

Levrek balığı türü de kültür ve deniz balığı olarak tezgâhlarda vatandaşa sunulmaktadır. Bir adet orta boy büyüklüğündeki kültür levrek balığı yaklaşık 300 gramdır.

1 adet kültür levrek balığı pişmemiş şekilde ortalama 420 kaloridir. Fırında pişirilerek tüketildiğinde ise yaklaşık 546 kaloriye sahiptir.

Balığı limon dilimleri yeşillik ve soğanla birlikte iyice harmanlayıp pişirerek de yiyebilirsiniz. Balığı diyet listenize gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Diyet yaparken et yemeklerinin yerine balık yiyebilirsiniz. Balık sizin için oldukça doyurucu ve lezzetli bir seçenek olmaktadır. Fırında veya ızgarada yağsız şekilde pişirerek de yiyebilirsiniz.
20.01.2024 14:01:36
Balık Kalori ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Kalori Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Kalori"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024