Balık Köftesi

Balık köftesi, Köfte denilince bir çoğumuzun aklına tavuk veya kıymalı köfte gelmektedir. Fakat tavuk ve kıymadan nasıl köfte hazırlanıp tüketiliyor ise balıktan da köfte hazırlanabilir. Ben de bugün sizlerle balık köftesini paylaşıyorum. Öncelikle balık köftesi için iri ve etli balıkları seçmeliyiz. Ayrıca küçük kılçıkları olmayan balıklar tercih etmek işimizi kolaylaştıracaktır.
Örneğin palamut, mezgit, levrek veya somon gibi balık çeşitlerinden hazırlamak daha kolay ve daha lezzetli olacaktır. Misafirleriniz geldiğinde onları şaşırtacak lezzetler sunmak istiyor iseniz balık köftesi tam isabet olur. Ara sıcak olarak ikram edebileceğimiz balık köftesini önceden hazırlayıp buzlukta uzun süre bekletebiliriz. Böylelikle misafirimiz geldiğinde çabucak çıkartıp pişirebiliriz. Balık köftesinde önemli olan nokta harcının iyi hazırlanmasıdır. Balık köftesi hazırlayacak olanlara benim küçük bir uyarım var. Balıkçınızdan balığın içerisini temizlerken derisini yüzüp kılçığını da almasını rica edin aksi taktirde evde çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz. Paylaşmış olduğum tarife uygun hazırladığınız balık köftesinin lezzetine doyamayacaksınız ve ikram ettiğiniz kişiler kesinlikle ikincisini isteyecekler.

Balık köftesi için gerekli malzemeler

  • 1 kilo balık eti Somon, mezgit veya palamut tercih sizin fakat kılçıksız ve derisiz.
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 bağ maydanoz,
  • 1 su bardağı kadar ekmek içi,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Çay kaşığının yarısı ile kimyon,
  • Kızartmak için galeta unu ve sıvı yağ,
  • 2 adet defne yaprağı,

Balık Köftesi Nasıl Yapılır?


Öncelikle balığı iyice yıkayıp derin bir tencerenin içerisine alıyoruz.
Daha sonra içerisine balıklar batası su doldurup defne yaprağını ilave edip 5 dakika kadar haşlamaya bırakıyoruz. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Daha sonra robotta çektiğimiz ekmek içini ince ince kıydığımız maydanozu, bir adet yumurtayı ekliyoruz. Son olarak da tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iç harcını karıştırıyoruz. Bu arada haşlanan balıkların suyunu iyice süzüp harcın içerisine ekliyoruz. Bir güzel yoğurduğumuz balık köftesi harcını buz dolabında yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirip çıkarıyoruz. Dolaptan çıkardığımız köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak köfte yapıyoruz. Bütün harç bitinceye kadar köftelere şekil verip bütün köfteleri galeta ununa buluyoruz. Daha sonra yanmaz bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Balık köftelerini teker teker tavaya diziyoruz ve her iki yüzünü de eşit miktarda pişiriyoruz. Balık köftesi fazla yağlı olmaması için kızartma tavasını çok az miktarda sıvı yağ koymakta fayda var yağ bittikçe ilave edilebilir. Kızaran balık köftesini kâğıt havlu serdiğimiz servis tabağına alıyoruz. Bütün köfteler piştikten sonra yağını iyice süzen köfteleri şık bir servis tabağına alıp ister salata eşliğinde ana yemek olarak servis yapabiliriz. İstersek de ara sıcak olarak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 14:11:54
Balık Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024