Balık Mezeleri Tarifleri

Balık mezeleri tarifleri, yurdumuzun denizlerle çevrili olması nedeniyle, balık türleri bakımından oldukça şanslıyız. Bu yüzden balık sevenler oldukça fazladır. Bazı kişiler balığı sadece salatayla yemeyi tercih ederken, bazıları balıkla birlikte meze yemeyi de sever. Meze seçiminde balıkla uyumlu olanları tercih ederseniz, balığın lezzetini daha iyi alabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi mezelerin bir kısmı et yemekleriyle uyum sağlarken, bazıları da balıkla mükemmel gider. Özellikle fava, patlıcan ezme, yoğurtlu semizotu, karides salatası, ahtapot salatası, deniz börülcesi gibi mezeleri balığın yanında servis edebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak amacıyla birkaç tane balık mezeleri tarifleri hazırladık, umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Tekmil fava mezesi için gerekli malzemeler

  • 500 gram kuru iç bakla
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince tuz
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yapımı: Mezemiz bildiğiniz favanın biraz daha zenginleştirilmiş halidir. Bu nedenle tekmil olarak anılır. Bu şekilde hazırlandığında balığın yanında daha güzel oluyor. Önce geceden kuru iç baklaları ılık suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu süzerek tencerenin içine alın. Suyunu ilave ederek, buna dört parçaya böldüğünüz kuru soğanları, toz şekeri, tuzu ve 1 çay bardağı zeytinyağını koyarak pişirmeye başlayın.
Yaklaşık olarak 3 su bardağı su verdiğimiz ölçüye yeterli gelir. Malzemeler iyice pişince hepsini blenderden geçirin ve pürüzsüz kıvama gelsin. Bunu ister içi yağlanmış borcama dökerek, isterseniz uygun boyda servis tabaklarına paylaştırın. Büyük boyu tercih ederseniz dilimleyerek çıkaracaksınız. Ancak önce buzdolabında 3-4 saat beklesin ve iyice sertleşsin. Daha sonra ister dilimler halinde servis tabağına çıkarın, isterseniz küçük servis kaselerinde servis edin. Üzerine kırmızı soğanı dilimleyerek koyun. Dereotunu da ince kıyarak üzerine döşeyin. Zeytinyağını üzerine gezdirin. Limon dilimlerini yanına oyarak, balıkla birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

Köpoğlu mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 adet topan patlıcan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Yeterince tuz
Yapımı: Öncelikle topan patlıcanları ister fırında, isterseniz ocakta közmatik üzerinde közleyin. Patlıcanların kabuklarını ayıklayın ve ince kıyın. Sarımsakları rendeleyin, tuzla ve süzme yoğurtla hazırladığınız karışıma kıydığınız patlıcanları karıştırın. Bunu uygun bir servis tabağına alın. Üzerine maydanozları ince kıyarak serpin. Salatalığı ince doğrayarak, üzerine sıralayın. Sızma zeytinyağını da gezdirin. Artık balıkla birlikte ikram edeceğiniz köpoğlu salatası hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu semizotu mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz
Yapımı: Sizlere kolay ve lezzetli bir balık mezesi tarifi vereceğiz. Önce semizotunun yapraklarını tek tek ayıklayın. Bunları yıkayın ve süzgeçte bir süre bekletin. Bu arada süzme yoğurtla ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Süzülen semizotu yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra balığın yanında ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Balık mezesi tarifleri oldukça geniş bir listedir. Damak tadına göre arttırılabilir. Önemli olan sevginizi de katarak bunları hazırlamanızdır. Balık sofranızın baş köşesine büyük bir kâse mevsim salatası ile hazırladığınız mezeleri yerleştirdiğiniz mi mükemmel bir menü hazırlamış olursunuz. Salatanızı bol soğanlı, rokalı yaparsanız balığın yanına yakışacaktır.
20.01.2024 01:57:42
Balık Mezeleri Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Mezeleri Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024