Balık Mezeleri Tarifleri
Balık mezeleri tarifleri, yurdumuzun denizlerle çevrili olması nedeniyle, balık türleri bakımından oldukça şanslıyız. Bu yüzden balık sevenler oldukça fazladır. Bazı kişiler balığı sadece salatayla yemeyi tercih ederken, bazıları balıkla birlikte meze yemeyi de sever. Meze seçiminde balıkla uyumlu olanları tercih ederseniz, balığın lezzetini daha iyi alabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi mezelerin bir kısmı et yemekleriyle uyum sağlarken, bazıları da balıkla mükemmel gider. Özellikle fava, patlıcan ezme, yoğurtlu semizotu, karides salatası, ahtapot salatası, deniz börülcesi gibi mezeleri balığın yanında servis edebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak amacıyla birkaç tane balık mezeleri tarifleri hazırladık, umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.
Tekmil fava mezesi için gerekli malzemeler- 500 gram kuru iç bakla
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yeterince tuz
- 2 adet kırmızı kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yapımı: Mezemiz bildiğiniz favanın biraz daha zenginleştirilmiş halidir. Bu nedenle tekmil olarak anılır. Bu şekilde hazırlandığında balığın yanında daha güzel oluyor. Önce geceden kuru iç baklaları ılık suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu süzerek tencerenin içine alın. Suyunu ilave ederek, buna dört parçaya böldüğünüz kuru soğanları, toz şekeri, tuzu ve 1 çay bardağı zeytinyağını koyarak pişirmeye başlayın.
Yaklaşık olarak 3 su bardağı su verdiğimiz ölçüye yeterli gelir. Malzemeler iyice pişince hepsini blenderden geçirin ve pürüzsüz kıvama gelsin. Bunu ister içi yağlanmış borcama dökerek, isterseniz uygun boyda servis tabaklarına paylaştırın. Büyük boyu tercih ederseniz dilimleyerek çıkaracaksınız. Ancak önce buzdolabında 3-4 saat beklesin ve iyice sertleşsin. Daha sonra ister dilimler halinde servis tabağına çıkarın, isterseniz küçük servis kaselerinde servis edin. Üzerine kırmızı soğanı dilimleyerek koyun. Dereotunu da ince kıyarak üzerine döşeyin. Zeytinyağını üzerine gezdirin. Limon dilimlerini yanına oyarak, balıkla birlikte servis edin.
Afiyet olsun.
Köpoğlu mezesi için gerekli malzemeler- 2 adet topan patlıcan
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 7-8 dal maydanoz
- 1 adet salatalık
- 2-3 diş sarımsak
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- Yeterince tuz
Yapımı: Öncelikle topan patlıcanları ister fırında, isterseniz ocakta közmatik üzerinde közleyin. Patlıcanların kabuklarını ayıklayın ve ince kıyın. Sarımsakları rendeleyin, tuzla ve süzme yoğurtla hazırladığınız karışıma kıydığınız patlıcanları karıştırın. Bunu uygun bir servis tabağına alın. Üzerine maydanozları ince kıyarak serpin. Salatalığı ince doğrayarak, üzerine sıralayın. Sızma zeytinyağını da gezdirin. Artık balıkla birlikte ikram edeceğiniz köpoğlu salatası hazır.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu semizotu mezesi için gerekli malzemeler- 1 demet semizotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yeterince tuz
Yapımı: Sizlere kolay ve lezzetli bir balık mezesi tarifi vereceğiz. Önce semizotunun yapraklarını tek tek ayıklayın. Bunları yıkayın ve süzgeçte bir süre bekletin. Bu arada süzme yoğurtla ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Süzülen semizotu yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra balığın yanında ikramınızı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Balık mezesi tarifleri oldukça geniş bir listedir. Damak tadına göre arttırılabilir. Önemli olan sevginizi de katarak bunları hazırlamanızdır. Balık sofranızın baş köşesine büyük bir kâse mevsim salatası ile hazırladığınız mezeleri yerleştirdiğiniz mi mükemmel bir menü hazırlamış olursunuz. Salatanızı bol soğanlı, rokalı yaparsanız balığın yanına yakışacaktır.
20.01.2024 01:57:42
Balık Mezeleri Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|