Balık Yemekleri

Balık yemekleri, balık içeriğindeki besin maddeleri iken oldukça sağlıklı ve faydalı yiyeceklerden biridir. Besin değeri yüksek gelişimimiz için oldukça faydalı olan balık uzmanların önerisine göre haftada iki kez tüketilmelidir. Balık yemekleri sağlıklı olması ile oldukça da lezzetlidir.

Fırında hamsi yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 limon
Fırında hamsi yapımı, fırında hamsi yapımı için bir kilo hamsi temizlenir ve iyice yıkanır.
Yıkanan hamsiler derin bir kaba alınır. Balıkların üzerine bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz biber atılır ve karıştırılır. Ardından sıvıyağ ilave edilerek balıklar fırın tepsisine dizilir. Bir adet limon ince ince dilimlenerek balıkların üzerine dizilir ve ardından fırına verilir. 180 derecede 40 dakikaya yakın kontrollü bir şekilde pişirilir. Ardından mezeler ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Mantarlı balık yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 10-15 adet mantar
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Mantarlı balık nasıl yapılır?


Mantarlı balık yapımı için iki adet levrek yıkanır ve temizlenir.
Kişi sayısına göre balık miktarı arttırılabilir. Balıkları yıkanıp temizlendikten sonra tuzlanır. Bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ konularak ocağa alınır ve tavanın altı açılır. Yağ ısınınca balıklar kızgın yağımda arkalı önlü kızartılır. Kızaran balıklar fırın tepsisine alınır. Kızartma işlemi ile sadece dış kısmı mühürlenir. İçi tam olarak pişmez. Bu nedenle tekrar fırınlamak gerekir. Balıklar fırın tepsisine alınıp bir kenara alınır ve bu sırada mantarlı kısım hazırlanır. Soğan ve patatesler soyulur ve her ikisi de küçük küpler şeklinde doğranır. Ardından havuç ve biberler sarımsaklar doğranır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ alınır. Mantarlar yıkanarak kurulanır. Tava ocağa alınır ve altı açılarak yağ ısıtılır. Mantarlar küçük ise bütün bir şekilde çok büyük ise birkaç kesik atılarak tavaya alınır. Yüksek ateşte suyunu bırakmadan kızartılır. Ardından diğer sebzeler eklenir. Hepsi güzelce sotelenir. Tuz ve baharatlar atılır. Ocak kapatılır. Sotelenen bu sebzeler fırın tepsisindeki balığın üzerine dökülür ve fırına verilir. 170 derecede 15 dakika pişirilir ve ardından fırından alınıp sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:42:35
Balık Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Yemekleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024