Balık Yemi

Balık yemi, balık avındaki kişilerin kullandığı balıkları ya da avlanılacak canlıyı çekmek için yapılan çeşitleri olan ve bir hayvanın farklı bölgelerinden yapılabilen bir yem çeşididir. Bunun yanında kuru balık yemleri de akvaryumunuzda beslediğiniz balıkları beslemek için kullandığınız balık yemlerindendir. Fakat genelde balık avlarında kuru yemler kullanılmaz.
Deniz balıklarının ve tatlı su balıklarının kullanılmasında aynı yem çeşitleri kullanılmaz. Denizlerde kullanılan doğal balık yemleri; balıklardan elde edilen yemler, yumuşakçalar, kabuklular, kurt, hamur yemler, hazır yemler ve diğer yemlerdir. Tatlı sularda ise deniz yemlerinde kullanılan bazı yemlerle birlikte, böcekler ve onların larvaları doğal yem olarak kullanılmaktadır. Tatlı sularda yaşayan balıkların avlanması için; canlı yemler, yaprak yemler ve ölü balık yemleri balıklardan elde edilen doğal yemlerdir. Yumuşakçalardan midye, kabuklulardan kerevit ve karides, böcek ve larvalardan kan sülüğü, böcekler, sivrisinek larvası ve karasinek larvası da tatlı su balıklarının avlanmasında kullanılan doğal yemlerdendir. Tatlı sularda kullanılan doğal yemler arasında en çok işe yarayanı, solucandır. Tatlı su balıkları daha dikkatli olduklarından yem kullanımı, deniz balıklarına göre daha çok önem taşımaktadır. Özellikle büyük ve iri balıklar yemleme olmadan kesinlikle avlanamamaktadır. Balık avında oltaya atılacak yemin tazeliği ve hangi balık için kullanılacağı oldukça önem taşır. Kıyı balıkları için kurt, tatlı su balıkları için solucan hem tatlı hem tuzlu balık avlarında ise ölü balık yemleri en çok tercih edilen ölü balık yemlerindendir.
Sülünes de balık avlanmasında en çok kullanılan doğal yemlerdendir. Pek çok deniz avında doğal yem olarak tercih edilmektedir. Bunların dışında kefal ve karagöz avlarında, hamur yemler kullanılabilmektedir.

Balık Yemi Çeşitleri ve Özellikleri: Balıklar ve balıklardan elde edilen yemlerde büyük balık küçük balığı yer, gerçeği ile torikten, gümüş balığına kadar tüm balıklar kendilerinden büyük balıklar için yem olarak kullanılabilir. Hatta bazı balıklar kesilip ufak parçalar halinde kendi türlerinin avında kullanılır. İstavrit, kıraça, uskumru, kolyoz, izmarit, gümüş, sardalya, hamsi, çaça, zargana, lüfer, palamut, torik gibi rengi beyaz balıklardan yapılan yeme 'akyem' denir. Kaya balığı, iskorpit, gelincik balığı gibi balıklar da yem olarak kullanılsalar dahi akyem kapsamına alınmazlar. Yem olarak balıklar iğneye canlı, bütün ölü veya kesilerek atılırlar. İğneye kesilerek takılan balıklar akyem olacak balıklardır, diğer balıklar canlı veya bütün ölü olarak takılırlar. Yumuşakçalar arasında sübye diğer adıyla mürekkep balığı, kalamar, midye, tarak, sülünes gibi yemler kullanılır çünkü bu yemler yapıları bakımından berk olmayan bir yapıya sahip olduğu için yumuşakçalar denmiş ve bu gruba alınmıştır. Kabuklular arasında karides, mamun, yengeç gibi yemler kullanılır çünkü isminden de anlaşıldığı gibi kabuğu (Derisi) berk olan canlılardır ve bu yüzden bu adı alıp bu grubun içinde var olmuşlardır.
21.01.2024 10:59:50
Balık Yemi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Yemi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Yemi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024