Koi Balığı

Koi Balığı, Büyük akvaryumlarda ve havuzlarda yaşayabilen koi balığının atalarının sazan balığı olduğu söylenmektedir. Çok fazla renk ve desende olabilen koi balığının uzun bir ömre sahip olması ve yaklaşık olarak 25 ile 36 yıl arasında bir ömre sahip olması sebebi ile koi balığına olan ilgi de çok olmaktadır. Bu balık türünün yaşamını sürdürebilmesi için en ideal su ısısı 22 derece arasında olmaktadır.
Tuzlu sudan çok hoşlanmayan koi balıklarının sularının sertlik derecelerinin ise 75 ile 150 arasında olması gerekmektedir. Koi balığı dalgalı sular yerine durgun suları sevmekte ve bahçe içerisindeki ufak havuzlarda devir daim olması halinde rahatlıkla yaşayabilmektedir. Beslenme konusunda ufak balıkları tercih eden koi balığının ortalama boyu genellikle 20 santim civarında olmakla birlikte bazı koi balıklarının boyu 20 santimden de fazla olabilmektedir. Bu sebeple de bu balık türünün akvaryum içinde bakılacak olması halinde kullanılacak akvaryumun boyutunun büyük olanlarının tercih edilmesi gerekmektedir. Koi balığı beslemek için bu balık türüne özel yem ya da canlı yemler, ara sıra ise ıspanak verilebilmektedir.

Koi Balığı üretimi nasıl yapılır?


Koi balığının yaşamında daha sağlıklı olması için her yıl yumurtlatılmasında fayda vardır. Bunun nedeni koi balıklarının yumurtlamadıkları zaman renklerinde farklılık olması ve estetik görünümlerinin bozularak görselliklerinin yok olması, bunun sonucunda da değerlerinde azalma görülmesidir.
Koi balıklarına uygun bir yumurtlama yöntemi uygulanmaması halinde bu balıklar rastgele yerlere yumurtlamaktadır ve bu durumda daha az yavru alınmasına sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra yaşam alanlarına mevcut olan bitkinin yeterli miktarda olmaması halinde de fazlaca yavru kaybı görülmektedir. Bununla birlikte yavru balıkların yetişkin olan balıklar tarafından yenilme olasılığı da vardır.

Koi balığı üretimi yapılırken koi balığının yaşına dikkat edilmesi gerekmektedir ve üretim esnasında bir dişi bir erkek olmak üzere aynı büyüklükte iki balığın olması tavsiye edilmektedir. Koi balıklarının çiftleşmesi hangi mevsimde olduğuna ve suyun hangi sıcaklık deresi olduğuna göre değişmekle birlikte koşulların iyi olması halinde Nisan ve Temmuz ayları arasında bu balıklardan yumurta alınabilmektedir. Koi balıklarının yumurtlama saatleri genellikle sabah erken saatlerde olmaktadır. Yumurtlamanın sabah saat dokuza kadar olmaması halinde bu balıklardan gün içinde de yumurta beklenmemelidir ve böyle bir durum ile karşılaşılması halinde balıkların yemleri azaltılmalı ve balıklara rahat bir ortam sağlanmalıdır.

Akvaryumda beslenen koi yavrularının henüz larva döneminde iken filtre sisteminin devreye sokulmaması gerekmektedir, fakat balıklara yem verilirken suyun kirletilmemesine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, larvalar çıktıktan sonra ilk yirmi dört saat kendi besin keselerini kullanacakları için bunlara bu süre içerisinde yem verilmeyebilmektedir. Bundan sonraki üç ayda bu balıklara her gün ortalama beş sefer yem vermek yeterli olmaktadır.
19.01.2024 18:30:18
Koi Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Koi Balığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Koi Balığı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024