Somon Balığı Tarifi

Somon balığı tarifi; Somon omega 3 yönünden oldukça zengin bir balık türüdür. Balığın vitamin ve mineral değerlerini bilenlerimiz en az haftada iki gün tüketmeye özen gösteriyoruz. Haftanın iki günü balık tüketenler için en az haftanın bir ya da iki haftada bir balık seçiminizi somon balığından yana tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Somon balığı sade yapıldığında biraz tatsız bir lezzete sahip olabilir.
Fakat somonu çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde enfes bir lezzete sahip olur. Somon balığının birçok pişirim şekilleri vardır. Ayrıca somon balığı enfes bir akşam yemeği olabileceği gibi yemeğe davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz iyi de bir alternatiftir. Somon balığı kızartmasından ziyade ızgara veya fırında daha lezzetli olur. Yağlı bir balık olması özelliğinden dolayı kızartması yapıldığında daha fazla yağ çekecektir. Ben bugün sizlerle sırında somon tarifi nasıl yapılır onu paylaşıyorum. Fakat sizlerle bir püf noktasını paylaşmak isterim somon balığı tarifini vermeden önce. Somon balığını fırında yapmak isteyenler için tavsiyem güveç tavalardır. Güveç tavanın kendine has toprak kokusu ve somonu daha iyi pişirmesinden dolayı benim tercihimdir. Ayrıca somon balığında en önemli unsur sosudur. Sizlerde somunu en lezzetli hali ile pişirmek isterseniz sizlerle paylaştığım somon balığı tarifine uymanız yeterli olacaktır.

Somon balığı tarifi için gerekli malzemeler

  • Kişi sayınıza göre somon fileto ben 4 ki
    şilik 4 adet kullanıyorum,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet sarı dolma biber,

Somon Balığı Sosu için

  • 1 limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı susam,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

Somon Balığı Üzeri için

  • 10-15 adet çeri domates,
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu,
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,
Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıkçımızdan en taze somunu alıp bir güzel temizletiyoruz. Daha sonra somunu fileto şeklinde ayırıp soğuk suyla yıkıyoruz. Ardından daha önce de bahsettiğim gibi güveç tavanın içini yağlayıp somon filetoları diziyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız kuru soğanı balıkların üzerine diziyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini ve sarı dolma biberleri de halka şeklinde dilimleyip kuru soğanların üzerine diziyoruz. Daha sonra fırını çalıştırıp fırın ısınıncaya kadar biz somon için sos hazırlıyoruz.

Küçük bir kâsenin içerisine bir adet limon suyu, zeytinyağı, susam, karabiber, tuz ve incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu somon ve sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra hazırda ısıttığımız 200 derece fırına sürüyoruz.

Somonlar fırında pişerken biz servis esnasında üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlıyoruz. Küçük bir tavanın içerisine bir yemek kaşığı Ayçiçek yağını ve çeri domatesleri koyup birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz dereotunu ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz. Pişen somonları fırından çıkartıp birer porsiyon şeklinde servis tabaklarına alıyoruz. Üzeri için hazırladığımız malzemeden birer kaşık üzerine ekleyip servis yapıyoruz. Somon balığı tarifini denediğinizde beğeneceğinizden eminim bu yüzden şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 07:19:17
Somon Balığı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Somon Balığı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Somon Balığı Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sokar Balığı

Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah ...
Devamını Oku

Kefal Balığı

Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi a...
Devamını Oku

Prenses Balığı

Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi...
Devamını Oku

Akdeniz Balıkları

Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyü...
Devamını Oku

Dip Balıkları

Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır m...
Devamını Oku

Balık

Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı ...
Devamını Oku

Balık İsimleri

Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kap...
Devamını Oku

Çay Balığı

Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar ne...
Devamını Oku

Kaya Balığı

Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile ...
Devamını Oku

Beta Balığı

Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi h...
Devamını Oku

Lüfer Balığı

Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın...
Devamını Oku

Balon Balığı

Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü deniz...
Devamını Oku

Ege Balıkları

Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türlerde bulu...
Devamını Oku

Balık Pulluluk

Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana gelerek b...
Devamını Oku

Timsah Balığı

Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler ise ABD'nin orta ve güney eyaletleri, ku...
Devamını Oku

Panga Balığı

Panga balığı, Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli besin...
Devamını Oku

Gümüş Balığı

Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin denizleri...
Devamını Oku

Balık Yumurtası

Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak da bilinen balık yumurtası her balıkta...
Devamını Oku

Gelincik Balığı

Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup kuyruk...
Devamını Oku

Fok Balığı

Fok balığı, fokgiller familyasındandır. Yaşam alanları Pasifik ve Atlantik okyanusları, Kuzey Kutbu, Akdeniz ve Marmara Denizleridir. Hem denizde hem de kara...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024