Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balık ekmek oldukça faydalı bir besin türüdür. Balığın içerisinde bulunan mineraller sayesinde özellikle çocukların gelişmesi döneminde çok önemli bir yere sahiptir. Denize kıyısı olan bölgelerde sürekli olarak canlı canlı tutulan balıkların güzelce temizlenerek satışa sunulması nedeniyle bu lezzet ülkemizde çok fazla tüketilmektir. Ekonomik ve doyurucu özelliği nedeniyle birçok balıkçıya ayrı bir kapı olan balık ekmeğin yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Evlerimizde temizlenen balıkların annelerimiz veya eşlerimizin ellerinin lezzetleriyle ekmek arasına çekilerek yenebilen bu lezzet. Yapılacak olan bir deniz gezisi sonrasında usta ellerden de tüketme imkânı bulunmaktadır.


Balık Ekmeğin Nasıl Yapılır?


Mangallarda ve kızartarak yapılan balık ekmeğin iki türlü yapılış bulunmaktadır. İlki yağlı olan balık türlerinden uskumrunun şişlere takılarak köz ateşinde güzelce yapılan balık ekmek çoğunlukla yağda kızartılarak satışa sunulmaktadır. Bugün sizlerle Eminönü sahilinde yapılan pratik balık ekmek tarifini paylaşacağım.


Balık Ekmek Malzemeleri

  • 3-4 adet balık
  • 200 Gram mısır unu,
  • 300 gram sıvı yağ,
  • Tuz,
  • 1 adet Kuru soğan,
  • 1 adet marul,
  • Lavaş ekmek

Balık Ekmek Nasıl Yapılır?


Balıkçıdan alınan 3-4 adet balık güzelce temizlenir. Bağırsakları temizlenen ve başı kopartılan balığın kılçıkları bıçak yardımı ile söküldükten sonra yıkanır. Akabinde 5-10 dakika kadar suyunun süzülmesi beklenir. Yıkanan balığın suyu süzüldükten sonra tuz ile karıştırılan mısır ununda güzelce unlanır. Unlanma işlemi tamamlandıktan sonra bir tavanın içine yetir miktarda sıvı yağı koyulur. Kızan yağa balıklar koyulur 6-7 dakika sonra bir tarafı pişen balığımızın bu defa diğer tarafı pişirilir. İki tarafı piştikten sonra lavaş ekmeğin üzerine balığımız çekilir. Üzerine daha önceden ince ince doğramış olduğumuz kuru soğan ve doğranmış marul serpilir. Üzerine bir tutam tuz serpildikten sonra tüketilmek üzere servis edilir.

Afiyet olsun.

Balık Ekmek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Balık Kurumu

Et Balık Kurumu

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Sarı Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Sezonu Ne zaman Açılıp Kapanır?

Balık Sezonu Ne zaman Açılıp Kapanır?

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yağının Zararları Nelerdir?

Balık Yağının Zararları Nelerdir?

Balık Gözü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Balık Gözü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Kılçığı Nasıl Uygulanır?

Balık Kılçığı Nasıl Uygulanır?

Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

Astronot Balığı Türleri ve Özellikleri

Astronot Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6