Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Somon balığı tarifi; Somon omega 3 yönünden oldukça zengin bir balık türüdür. Balığın vitamin ve mineral değerlerini bilenlerimiz en az haftada iki gün tüketmeye özen gösteriyoruz. Haftanın iki günü balık tüketenler için en az haftanın bir ya da iki haftada bir balık seçiminizi somon balığından yana tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Somon balığı sade yapıldığında biraz tatsız bir lezzete sahip olabilir. Fakat somonu çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde enfes bir lezzete sahip olur. Somon balığının birçok pişirim şekilleri vardır. Ayrıca somon balığı enfes bir akşam yemeği olabileceği gibi yemeğe davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz iyi de bir alternatiftir. Somon balığı kızartmasından ziyade ızgara veya fırında daha lezzetli olur. Yağlı bir balık olması özelliğinden dolayı kızartması yapıldığında daha fazla yağ çekecektir. Ben bugün sizlerle sırında somon tarifi nasıl yapılır onu paylaşıyorum. Fakat sizlerle bir püf noktasını paylaşmak isterim somon balığı tarifini vermeden önce. Somon balığını fırında yapmak isteyenler için tavsiyem güveç tavalardır. Güveç tavanın kendine has toprak kokusu ve somonu daha iyi pişirmesinden dolayı benim tercihimdir. Ayrıca somon balığında en önemli unsur sosudur. Sizlerde somunu en lezzetli hali ile pişirmek isterseniz sizlerle paylaştığım somon balığı tarifine uymanız yeterli olacaktır.


Somon balığı tarifi için gerekli malzemeler

  • Kişi sayınıza göre somon fileto ben 4 kişilik 4 adet kullanıyorum,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet sarı dolma biber,

Somon Balığı Sosu için

  • 1 limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı susam,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,

Somon Balığı Üzeri için

  • 10-15 adet çeri domates,
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu,
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,

Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıkçımızdan en taze somunu alıp bir güzel temizletiyoruz. Daha sonra somunu fileto şeklinde ayırıp soğuk suyla yıkıyoruz. Ardından daha önce de bahsettiğim gibi güveç tavanın içini yağlayıp somon filetoları diziyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız kuru soğanı balıkların üzerine diziyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini ve sarı dolma biberleri de halka şeklinde dilimleyip kuru soğanların üzerine diziyoruz. Daha sonra fırını çalıştırıp fırın ısınıncaya kadar biz somon için sos hazırlıyoruz.

Küçük bir kâsenin içerisine bir adet limon suyu, zeytinyağı, susam, karabiber, tuz ve incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu somon ve sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra hazırda ısıttığımız 200 derece fırına sürüyoruz.

Somonlar fırında pişerken biz servis esnasında üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlıyoruz. Küçük bir tavanın içerisine bir yemek kaşığı Ayçiçek yağını ve çeri domatesleri koyup birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz dereotunu ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz. Pişen somonları fırından çıkartıp birer porsiyon şeklinde servis tabaklarına alıyoruz. Üzeri için hazırladığımız malzemeden birer kaşık üzerine ekleyip servis yapıyoruz. Somon balığı tarifini denediğinizde beğeneceğinizden eminim bu yüzden şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Somon Balığı Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Balık Kalori?

Balık Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Balıklarda Üreme Nasıl Olur?

Balıklarda Üreme Nasıl Olur?

Fırında Balık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Tarifi ve Malzemeleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Dil Balığı Türleri ve Özellikleri

Dil Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Sezonu Ne zaman Açılıp Kapanır?

Balık Sezonu Ne zaman Açılıp Kapanır?

Balık Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Balık Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık İsimleri Nelerdir?

Balık İsimleri Nelerdir?

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Yemi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Fil Balığı Türleri ve Özellikleri

Fil Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Damla Balığı Türleri ve Özellikleri

Damla Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6