Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Balık

Fırında Balık

Fırında Balık, Kış mevsiminin en fazla tercih edilen besinlerinden olan balık, içerdiği mineral ve vitaminler açısından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Yüksek kalsiyum ve fosfor içeren, kemik sağlığı açısından da oldukça önemli olan balık, özellikle gelişme çağındaki çocuklar ve kemik erimesi olan kişiler tarafından mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Sağlığa faydası saymakla bitmeyecek kadar çok olan balığın, ızgarada, kızartılarak, rosto ve sote yöntemleriyle, buğulaması yapılarak ve fırında olmak üzere birçok çeşitte yapılabilir. Bana göre fırında yapılınca en lezzetli olan balık levrek balığıdır. Hamsi gibi küçük balıkların kızartması daha güzel oluyor. Bu nedenle fırında balık yapmak istiyorsanız bu balığı tercih edebilirsiniz.

Siz de benim gibi balığı ev usulü fırında seviyorsanız sizlere önereceğim tarifleri mutlaka deneyin. Hem yağsız ve doğal hem de çok lezzetli oluyor. Aynı zamanda mutfağınız kirlenmeden ve eviniz balık kokmadan balığın mükemmel lezzetini tadacaksınız. Oldukça kolay ve pratik yapılan ve bir o kadar da sağlıklı ve hafif olan bu tarifi hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Fırında levrek balığı malzemeleri

  • 4 tane levrek balığı
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

Fırında levrek balığı tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle balıklarınızı güzelce temizleyip bol su ile kanları gidene kadar iyice yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgecin üzerine alın. Levreklerin lezzetli olmasını istiyorsanız balıkları uzun süre suyun içerisinde bekletmeyin. Bu durumda balıkların lezzeti bozulabilir. Kullanacağınız balığı dondurucudan çıkarmışsanız balığın etinin gergin olması için sirkeli suya koyun. Balıkların suyunun süzülmesini beklerken bu arada yeşil biberleri ve domatesleri yıkayıp, kuru soğan ve sarımsakların kabuğunu soyun. Domatesleri ve soğanı halka şeklinde doğrayıp bir kabın içerisine alın.

Daha sonra yeşil biberlerin baş kısımlarını kesip boylamasına ortadan ikiye keserek hazır edin. Bir kâsenin içerisine zeytinyağını limonun suyunu, tuz ve karabiberi ve rendelediğiniz sarımsağı da ilave edip karıştırarak bir sos hazırlayın. Tüm malzemeleri hazır ettikten sonra levrekleri fırın tepsisinin içerisine ya da bir borcama yan yana dizdikten sonra üzerine halka şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin. Daha sonra hazırladığınız sosu balıkların üzerine eşit olacak şekilde gezdirin ve son olarak temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıydığınız maydanozları da levreklerin üzerine serpin. Fırın tepsisini ısıtılmış 180 derecelik fırının orta rafına sürerek balıkların üzeri kızarana kadar pişirin. Levrekler piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:32:29
Fırında Balık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Balık Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Balık"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sokar Balığı
Sokar Balığı
Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah renkli olan sokar balıklarının her ikisi de dikenleriyle sokabilir. Elinize bile alsanız, dik...
Kefal Balığı
Kefal Balığı
Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi andıran uzun silindirik gövdesi, kalın ve yoğun pulları, iri gözleri, yumuşak karın ve ağız kı...
Prenses Balığı
Prenses Balığı
Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi ile bilinir. Prenses balığı malavi çiklet türü arasında en fazla ünlenmiş balıklardan biridi...
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyük iç denizidir. Akıntı fazla olduğu için dip oksijeni diğer denizlere göre fazladır. Ancak be...
Dip Balıkları
Dip Balıkları
Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır metallerden ötürü çok ağır metaller taşımasına sebep olmuştur. Denizlere kadar uzanan ve bir p...
Balık
Balık
Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı canlı türüdür. Bazı türleri canlı doğurarak ürer mesela tatlı su balıkları lepistesin yumurta...
Balık İsimleri
Balık İsimleri
Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplıdır. Bundan dolayıdır ki çok çeşitli balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bugünkü makalemiz...
Çay Balığı
Çay Balığı
Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar neticesinde çay balıklarının boyları 10 - 20 santimlik uzunlukta olup sırt kısmı siyah ve yanla...
Kaya Balığı
Kaya Balığı
Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile sığ denizlerde oldukça fazla yaşamaktadır. Uzman biyoloji uzmanlarının yapmış olduğu araştırm...
Beta Balığı
Beta Balığı
Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi halindedir. Özellikle ülkemizde petshopların büyük bir bölümünü kaplamaktadırlar. Beta balıkla...
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın sonunda İstanbul boğazı ve Marmara üzerine inerek tüketilen avlanan bir balık türüdür. Balık...
Balon Balığı
Balon Balığı
Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü denizlerimizde çok az sayıda bulunmaktadır. Bu nedenle insanların çok sık karşılaştığı bir balık d...

 

Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Balık
Balık İsimleri
Çay Balığı
Kaya Balığı
Beta Balığı
Lüfer Balığı
Balon Balığı
Ege Balıkları
Balık Pulluluk
Timsah Balığı
Panga Balığı
Gümüş Balığı
Balık Yumurtası
Gelincik Balığı
Fok Balığı
Akdeniz Balık Çeşitleri
Süs Balıkları
Mercan Balığı
Palyaço Balığı
Uskumru Balığı
Balık Gözü
Ciklet Balıkları
Fener Balığı
Yayın Balığı
Tavuk Balığı
Popüler İçerik
Ege Balıkları
Ege Balıkları
Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türler...
Balık Pulluluk
Balık Pulluluk
Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana ge...
Timsah Balığı
Timsah Balığı
Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler  ise ABD' nin orta ve güney eyaletleri...
Panga Balığı
Panga Balığı
Panga balığı , Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli be...
Gümüş Balığı
Gümüş Balığı
Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin deni...
Balık Yumurtası
Balık Yumurtası
Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak ta bilinen balık yumurtası her ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024