Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara

Balık, yediden yetmişe herkesin yemesi gereken ve severek tükettiği besleyici bir lezzettir. Kış aylarında fazlasıyla tercih edilen balık, genellikle hafta sonları sofralarımızda yer bulur. Balık, hangi şekilde hazırlanırsa hazırlansın, enfes bir lezzete sahiptir. Ancak içine kullanılan sosların oldukça önemi bulunmaktadır. İster tava, ister buğulama, isterse de ızgara olarak hazırlayalım, mutlaka soslamak gerekir. Özellikle balık ızgara, bir pazar günü haftanın yorgunluğunu atmak için açık havada dostlarımızla birlikte hazırlayıp yiyeceğimiz bir lezzettir.

Balık ızgara için kesinlikle deniz balıkları, iri balıklar ve yağlı balıklar tercih edilmelidir. Aksi takdirde balık hem ızgaraya yapışır hem de kuru ve lezzetsiz olur. Bu da pek keyif vermez. Balık, ızgarada pişirildiğinde hiçbir şekilde yağ çekmez; aksine, fazla yağı da akar. Bu nedenle diyet yapanlar için de çok iyi bir alternatiftir. Birçok diyetisyen uzman, kilolu kişilere makul miktarda balık ızgara tavsiye etmektedir.

Enfes bir mevsim salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde, balığı fazla kurutmadan ve ızgaraya yapışmadan nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenmek isterseniz, sizlerle paylaştığım tarife sadık kalmanız yeterli olacaktır.

Balık Izgara İçin Gerekli Malzemeler

  • Kişi sayısına göre levrek, somon veya alabalık (tercihinize göre değişir)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Biraz tuz
  • 1 adet limon
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle balık pazarından en taze ve iri, yağlı balıkları alıyoruz. Daha sonra pullarını ve içini temizleyip yıkıyoruz. Ardından her iki yanına birer çizik atıyoruz. Temizlediğimiz balıkların suyunu süzmesi için süzgece koyuyoruz ve bu arada terbiye sosunu hazırlıyoruz.

Terbiyesi için sıvı yağı bir kaseye alıp içine karabiber, tuz ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu süzen balıkların içine ve üzerine iyice bu sostan sürüyoruz. Bütün balıkları terbiye edip bir tabağa diziyoruz.

Balıkları pişireceğimiz ızgaranın her yerine ortadan kestiğimiz kuru soğanı sürüyoruz. Bu işlem, balığın ızgaraya yapışmaması için önemli bir püf noktasıdır. Daha sonra ısınan ızgaranın üzerine balıkları yatay şekilde diziyoruz. Her iki tarafını da eşit şekilde, dilediğimiz miktarda pişirip servis tabağına alıyoruz. Diğer balıkları da aynı şekilde pişirip, üzerine halka şeklinde dilimlenen kuru soğan ve birkaç dal maydanozu serpip, bir dilim limon ve salata eşliğinde servis yapıyoruz.

Şimdiden ellerinize sağlık, sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Akvaryum Balıkları Türleri ve Özellikleri

Akvaryum Balıkları Türleri ve Özellikleri

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Bebeklere Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

TuRNA Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Doğumu Nasıl Olur?

Balık Doğumu Nasıl Olur?

Güncel

Sokar Balığı Türleri ve Özellikleri

Sokar Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Balık Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Dip Balıkları Türleri ve Özellikleri

Dip Balıkları Türleri ve Özellikleri

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balıklarda Üreme Nasıl Olur?

Balıklarda Üreme Nasıl Olur?