Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Hemen hemen herkesin severek yediği bir lezzettir balık. Kış aylarının olmazsa olmazı, salata eşliğinde enfes bir ziyafettir. Yediden yetmişe herkesin en az haftada iki gün yemesi gereken, omega-3 açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle de gelişim çağındaki çocukların mutlaka yemesinde fayda vardır. Balık, zeka gelişimine ve beden gelişimine oldukça faydaları bulunan bir besindir. Balığı birçok şekilde pişirip tüketebiliriz. Fakat balık kızartma, en zengininden en fakirine herkesin kolaylıkla hazırlayıp tüketebileceği bir çeşididir. Balık kızartma öyle bir lezzettir ki hangi balığı yaparsak yapalım çok istenilen lezzete ulaşabiliriz. Fakat kızartmak için küçük ve yağsız balıklar tercih edildiğinde hem daha iyi pişmiş olur hem de çok yağlı bir balık olmamış olur. Her ne kadar uzmanlar kızartmalardan uzak durmamız gerektiğini söylese de bazı lezzetler vardır ki ne olursa olsun vazgeçemeyiz; balık kızartma bu lezzetlerin başında gelmektedir. Sizin de kilo probleminiz yoksa ve siz de "balık kızartma olarak yenir" diyenlerdenseniz, buyurun en lezzetli şekilde balık nasıl kızartılır sizlerle paylaşıyorum, tarife uyarak yapabilirsiniz.

Balık Kızartma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo hamsi veya gümüş balığı,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1.5 su bardağı mısır unu,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kızartma yapacağımız balığı seçip iyice içini ve pullarını temizliyoruz. Ardından yıkadığımız balıkları süzgece koyup suyunu süzüyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta sarımsakları iyice ezip içerisine karabiber, tuz ekleyip iki kaşık sıvı yağ koyuyoruz. Sıvı yağ yerine su da koyabiliriz; burada maksat terbiye sosunun kıvam almasıdır. Daha sonra mısır ununu düz bir servis tabağına koyup kenarda bekletiyoruz. Suyunu iyice süzen balıkları kağıt havlu ile kurulayarak terbiye sosuna batırıyoruz. Daha sonra terbiye sosuna batırdığımız balıkları bu kez mısır ununa buluyoruz. Ardından iyice ısıttığımız sıvı yağın içerisine bırakıyoruz. Balıklar küçük ise tava doluncaya kadar sıra sıra diziyoruz balıkları. Ardından bir yüzü kızaran balıkların diğer yüzünü çevirip eşit şekilde pişiriyoruz. Kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına pişirdiğimiz balıkları tek tek alıyoruz. Tüm balıkları aynı şekilde kızartmaya devam ediyoruz. Tüm balıklar bitince yağını süzen balıkları şık bir servis tabağına alıp mevsim salatası veya roka salatası eşliğinde servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

** Balıkların daha lezzetli olması için pişirmeden önce buzdolabında bir süre dinlendirebilirsiniz.

** Balıkları daha az yağlı yapmak için kızartma yerine fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirirken, balıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

** Balık kızartmanın yanında limon dilimleri ve turşu da servis edebilirsiniz. Hem lezzeti artırır hem de sunumu güzelleştirir.

** Balıkları kılçıklarından ayırarak çocuklara daha kolay yedirebilirsiniz. Bu şekilde çocuklar için daha güvenli bir yemek olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Türleri Nelerdir?

Balık Türleri Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Yağının Zararları Nelerdir?

Balık Yağının Zararları Nelerdir?

Panga Balığı Türleri ve Özellikleri

Panga Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Süs Balıkları Türleri ve Özellikleri

Süs Balıkları Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Ege Balıkları Türleri ve Özellikleri

Ege Balıkları Türleri ve Özellikleri

Güncel

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Kedi Balığı Türleri ve Özellikleri

Kedi Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Et Balık Kurumu

Et Balık Kurumu

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Dülger Balığı Türleri ve Özellikleri

Dülger Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?