Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Kızartma

Balık Kızartma

Balık kızartma, Hemen hemen herkesin severek yediği bir lezzettir balık. Kış aylarının olmazsa olmazı salata eşliğinde enfes bir ziyafettir. Yediden yetmişi herkesin en az haftada iki gün yemesi gereken omega 3 açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle de gelişim sağındaki çocukların mutlaka yemesinde fayda vardır. Balık zekâ gelişimine ve beden gelişimine oldukça faydaları bulunan bir besindir. Balığı birçok şekilde pişirip tüketebiliriz. Fakat balık kızartma en zengininden en fakirine herkesin kolaylıkla hazırlayıp tüketebileceği bir çeşididir. Balık kızartma öyle bir lezzettir ki hangi balığı yaparsak yapalım çok istenilen lezzete ulaşabiliriz. Fakat kızartmak için küçük ve yağsız balıklar tercih edildiğinde hem daha iyi pişmiş olur hem de çok yağlı bir balık olmamış olur. Her ne kadar uzmanlar kızartmalardan uzak durmamız gerektiğini söylese de bazı lezzetler vardır ki ne olursa olsun vazgeçemeyiz balık kızartma bu lezzetlerin başında gelmektedir. Sizin de kilo probleminiz yoksa ve sizde balık kızartma olarak yenir diyenlerden iseniz buyurun en lezzetli şekilde balık nasıl kızartılır sizlerle paylaşıyorum tarife uyarak yapabilirsiniz.

Balık kızartma için gerekli malzemeler

  • 1 kilo hamsi veya gümüş balığı,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5 su bardağı kısır unu,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Nasıl Yapılır?


Öncelikle kızartma yapacağımız balığı seçip iyice içini ve pullarını temizliyoruz. Ardından Yıkadığımız balıkları süzgece koyup suyunu süzüyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta sarımsakları iyice ezip içerisine karabiber tuz ekleyip iki kaşık sıvı yağ koyuyoruz. Sıvı yağ yerine suda koyabiliriz burada maksat terbiye sosunun kıvam almasıdır. Daha sonra mısır ununu düz bir servis tabağını koyup kenarda bekletiyoruz. Suyunu iyice süzen balıkları kâğıt havlu ile kurulayıp terbiye sosuna batırıyoruz. Daha sonra terbiye sosuna batırdığımız balıkları bu kez mısır ununa buluyoruz. Daha sonra iyice ısıttığımız sıvı yağın içerisine bırakıyoruz. Balıklar küçük ise tava doluncaya kadar sıra sıra diziyoruz balıkları. Ardından bir yüzü kızaran balıkların diğer yüzünü çevirip işit şekilde pişiriyoruz. Kâğıt havlu serdiğimiz servis tabağına pişirdiğimiz balıkları tek tek alıyoruz. Tüm balıkları aynı şekilde kızartmaya devam ediyoruz. Tüm balıklar bitince yağını süzen balıkları şık bir servis tabağına alıp mevsim salatası veya roka salatası eşliğinde servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 03:51:48
Balık Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Kızartma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Kızartma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sokar Balığı
Sokar Balığı
Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah renkli olan sokar balıklarının her ikisi de dikenleriyle sokabilir. Elinize bile alsanız, dik...
Kefal Balığı
Kefal Balığı
Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi andıran uzun silindirik gövdesi, kalın ve yoğun pulları, iri gözleri, yumuşak karın ve ağız kı...
Prenses Balığı
Prenses Balığı
Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi ile bilinir. Prenses balığı malavi çiklet türü arasında en fazla ünlenmiş balıklardan biridi...
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyük iç denizidir. Akıntı fazla olduğu için dip oksijeni diğer denizlere göre fazladır. Ancak be...
Dip Balıkları
Dip Balıkları
Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır metallerden ötürü çok ağır metaller taşımasına sebep olmuştur. Denizlere kadar uzanan ve bir p...
Balık
Balık
Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı canlı türüdür. Bazı türleri canlı doğurarak ürer mesela tatlı su balıkları lepistesin yumurta...
Balık İsimleri
Balık İsimleri
Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplıdır. Bundan dolayıdır ki çok çeşitli balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bugünkü makalemiz...
Çay Balığı
Çay Balığı
Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar neticesinde çay balıklarının boyları 10 - 20 santimlik uzunlukta olup sırt kısmı siyah ve yanla...
Kaya Balığı
Kaya Balığı
Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile sığ denizlerde oldukça fazla yaşamaktadır. Uzman biyoloji uzmanlarının yapmış olduğu araştırm...
Beta Balığı
Beta Balığı
Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi halindedir. Özellikle ülkemizde petshopların büyük bir bölümünü kaplamaktadırlar. Beta balıkla...
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın sonunda İstanbul boğazı ve Marmara üzerine inerek tüketilen avlanan bir balık türüdür. Balık...
Balon Balığı
Balon Balığı
Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü denizlerimizde çok az sayıda bulunmaktadır. Bu nedenle insanların çok sık karşılaştığı bir balık d...

 

Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Balık
Balık İsimleri
Çay Balığı
Kaya Balığı
Beta Balığı
Lüfer Balığı
Balon Balığı
Ege Balıkları
Balık Pulluluk
Timsah Balığı
Panga Balığı
Gümüş Balığı
Balık Yumurtası
Gelincik Balığı
Fok Balığı
Akdeniz Balık Çeşitleri
Süs Balıkları
Mercan Balığı
Palyaço Balığı
Uskumru Balığı
Balık Gözü
Ciklet Balıkları
Fener Balığı
Yayın Balığı
Tavuk Balığı
Popüler İçerik
Ege Balıkları
Ege Balıkları
Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türler...
Balık Pulluluk
Balık Pulluluk
Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana ge...
Timsah Balığı
Timsah Balığı
Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler  ise ABD' nin orta ve güney eyaletleri...
Panga Balığı
Panga Balığı
Panga balığı , Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli be...
Gümüş Balığı
Gümüş Balığı
Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin deni...
Balık Yumurtası
Balık Yumurtası
Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak ta bilinen balık yumurtası her ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024