Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Mezeleri Tarifleri

Balık Mezeleri Tarifleri

Balık mezeleri tarifleri, yurdumuzun denizlerle çevrili olması nedeniyle, balık türleri bakımından oldukça şanslıyız. Bu yüzden balık sevenler oldukça fazladır. Bazı kişiler balığı sadece salatayla yemeyi tercih ederken, bazıları balıkla birlikte meze yemeyi de sever. Meze seçiminde balıkla uyumlu olanları tercih ederseniz, balığın lezzetini daha iyi alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi mezelerin bir kısmı et yemekleriyle uyum sağlarken, bazıları da balıkla mükemmel gider. Özellikle fava, patlıcan ezme, yoğurtlu semizotu, karides salatası, ahtapot salatası, deniz börülcesi gibi mezeleri balığın yanında servis edebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak amacıyla birkaç tane balık mezeleri tarifleri hazırladık, umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Tekmil fava mezesi için gerekli malzemeler

  • 500 gram kuru iç bakla
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince tuz
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yapımı: Mezemiz bildiğiniz favanın biraz daha zenginleştirilmiş halidir. Bu nedenle tekmil olarak anılır. Bu şekilde hazırlandığında balığın yanında daha güzel oluyor. Önce geceden kuru iç baklaları ılık suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu süzerek tencerenin içine alın. Suyunu ilave ederek, buna dört parçaya böldüğünüz kuru soğanları, toz şekeri, tuzu ve 1 çay bardağı zeytinyağını koyarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık olarak 3 su bardağı su verdiğimiz ölçüye yeterli gelir. Malzemeler iyice pişince hepsini blenderden geçirin ve pürüzsüz kıvama gelsin. Bunu ister içi yağlanmış borcama dökerek, isterseniz uygun boyda servis tabaklarına paylaştırın. Büyük boyu tercih ederseniz dilimleyerek çıkaracaksınız. Ancak önce buzdolabında 3-4 saat beklesin ve iyice sertleşsin. Daha sonra ister dilimler halinde servis tabağına çıkarın, isterseniz küçük servis kaselerinde servis edin. Üzerine kırmızı soğanı dilimleyerek koyun. Dereotunu da ince kıyarak üzerine döşeyin. Zeytinyağını üzerine gezdirin. Limon dilimlerini yanına oyarak, balıkla birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

Köpoğlu mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 adet topan patlıcan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • Yeterince tuz
Yapımı: Öncelikle topan patlıcanları ister fırında, isterseniz ocakta közmatik üzerinde közleyin. Patlıcanların kabuklarını ayıklayın ve ince kıyın. Sarımsakları rendeleyin, tuzla ve süzme yoğurtla hazırladığınız karışıma kıydığınız patlıcanları karıştırın. Bunu uygun bir servis tabağına alın. Üzerine maydanozları ince kıyarak serpin. Salatalığı ince doğrayarak, üzerine sıralayın. Sızma zeytinyağını da gezdirin. Artık balıkla birlikte ikram edeceğiniz köpoğlu salatası hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu semizotu mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz
Yapımı: Sizlere kolay ve lezzetli bir balık mezesi tarifi vereceğiz. Önce semizotunun yapraklarını tek tek ayıklayın. Bunları yıkayın ve süzgeçte bir süre bekletin. Bu arada süzme yoğurtla ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Süzülen semizotu yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra balığın yanında ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Balık mezesi tarifleri oldukça geniş bir listedir. Damak tadına göre arttırılabilir. Önemli olan sevginizi de katarak bunları hazırlamanızdır. Balık sofranızın baş köşesine büyük bir kâse mevsim salatası ile hazırladığınız mezeleri yerleştirdiğiniz mi mükemmel bir menü hazırlamış olursunuz. Salatanızı bol soğanlı, rokalı yaparsanız balığın yanına yakışacaktır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 01:57:42
Balık Mezeleri Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Mezeleri Tarifleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri Tarifleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sokar Balığı
Sokar Balığı
Sokar balığı, sırtında bulunan dikenlerle çarpan balık türüdür. Bu balık aynı zamanda sokkan balığı, çarpan balığı gibi isimlerle de bilinir. Beyaz ve siyah renkli olan sokar balıklarının her ikisi de dikenleriyle sokabilir. Elinize bile alsanız, dik...
Kefal Balığı
Kefal Balığı
Kefal Balığı, ülkemiz sularında tatlı, tuzlu su ayırt etmeksizin bolca bulunan oldukça dayanıklı bir balık türüdür. Mugilidae familyasını oluşturur. Füzeyi andıran uzun silindirik gövdesi, kalın ve yoğun pulları, iri gözleri, yumuşak karın ve ağız kı...
Prenses Balığı
Prenses Balığı
Prenses Balığı, Türkiye'de sarı prenses olarak adlandırılan labidochromis caeruleus adı verilen malavi çiklet türündeki bu balık dünyada electric yellow ismi ile bilinir. Prenses balığı malavi çiklet türü arasında en fazla ünlenmiş balıklardan biridi...
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları
Akdeniz Balıkları, lezzeti yönünden oldukça talep gören avları yapılabilen balıklardır. Akdeniz ılıman iklime sahip tuz oranı yüksek olan ve dünyanın en büyük iç denizidir. Akıntı fazla olduğu için dip oksijeni diğer denizlere göre fazladır. Ancak be...
Dip Balıkları
Dip Balıkları
Dip balıkları, Denizin derinliklerinde yaşayan balık türlerine verilen genel bir addır. Bu balıkların zaman içerisinde denizlere atılan veya bırakılan ağır metallerden ötürü çok ağır metaller taşımasına sebep olmuştur. Denizlere kadar uzanan ve bir p...
Balık
Balık
Balık, poiklotermi olan neredeyse sadece suda yaşayan ve solungaçları ile solunum yapan, soğuk kanlı vücutları pullu, genellikle yumurta ile üreyen omurgalı canlı türüdür. Bazı türleri canlı doğurarak ürer mesela tatlı su balıkları lepistesin yumurta...
Balık İsimleri
Balık İsimleri
Balık İsimleri, Ülkemizde ve dünyada sayısızca balık türü mevcuttur. Bazılarının isimleri bile halan bilinmemektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplıdır. Bundan dolayıdır ki çok çeşitli balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bugünkü makalemiz...
Çay Balığı
Çay Balığı
Çay Balığı, Ülkemizde çay ve derelerde özellikle ilk bahar döneminde oldukça fazla bulunan çay balığı eti lezzetli bir balık türüdür. Yapılan araştırmalar neticesinde çay balıklarının boyları 10 - 20 santimlik uzunlukta olup sırt kısmı siyah ve yanla...
Kaya Balığı
Kaya Balığı
Kaya Balığı, Ülkemizde özellikle deniz ve gölet çevrelerinde oldukça fazla bulunan kaya balıkları, gelgit havuzları, deniz çayırları, mercan kayalıkları ile sığ denizlerde oldukça fazla yaşamaktadır. Uzman biyoloji uzmanlarının yapmış olduğu araştırm...
Beta Balığı
Beta Balığı
Beta Balığı, asıl anavatanı Kamboçya, Malezya ve Taylant olan balık çeşitleridir. Beta balıkları, çok güzel ve renkli görüntüsüyle balık sevenlerin gözdesi halindedir. Özellikle ülkemizde petshopların büyük bir bölümünü kaplamaktadırlar. Beta balıkla...
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı
Lüfer Balığı, Çok lezzetli bir balık türü olan lüfer balığı adeta bir protein deposudur. Ülkemizde yavru halde Karadeniz de bulunan lüfer balığı, Ekim ayanın sonunda İstanbul boğazı ve Marmara üzerine inerek tüketilen avlanan bir balık türüdür. Balık...
Balon Balığı
Balon Balığı
Balon balığı, son zamanlarda haber konusu olmuş bir balık türüdür. Bu balık türü, günümüze kadar birkaç kez insan ölümüne neden olmuştur. Bu balık türü denizlerimizde çok az sayıda bulunmaktadır. Bu nedenle insanların çok sık karşılaştığı bir balık d...

 

Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Balık
Balık İsimleri
Çay Balığı
Kaya Balığı
Beta Balığı
Lüfer Balığı
Balon Balığı
Ege Balıkları
Balık Pulluluk
Timsah Balığı
Panga Balığı
Gümüş Balığı
Balık Yumurtası
Gelincik Balığı
Fok Balığı
Akdeniz Balık Çeşitleri
Süs Balıkları
Mercan Balığı
Palyaço Balığı
Uskumru Balığı
Balık Gözü
Ciklet Balıkları
Fener Balığı
Yayın Balığı
Tavuk Balığı
Popüler İçerik
Ege Balıkları
Ege Balıkları
Ege balıkları, Egede yaşam süren balık türleri oldukça zengindir. Aralarında herkesin bildiği çipura, barbun, levrek, mercan gibi oldukça namlı türler...
Balık Pulluluk
Balık Pulluluk
Balık pulluluk, günümüzde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kimi zaman sonradan ortaya çıkan bu hastalık, kimi zamanda insanlarda doğuştan meydana ge...
Timsah Balığı
Timsah Balığı
Timsah balığının, Latince adı Atractosteus spatula olarak biliniyor. Timsah balığının bulunduğu coğrafik yerler  ise ABD' nin orta ve güney eyaletleri...
Panga Balığı
Panga Balığı
Panga balığı , Pangasidae familyasına aittir. Bengal koyu civarında yaşayan bu balık, 10 yıla kadar yaşayabilmektedir. Yetiştiği bölgenin en önemli be...
Gümüş Balığı
Gümüş Balığı
Gümüş balığı ya da diğer adıyla Atherina, gümüş balığıgiller ailesinin bir üyesi olup kemikli bir balık çeşididir. Tropikal iklim bölgelerinin deni...
Balık Yumurtası
Balık Yumurtası
Balık yumurtası, oldukça kıymetli olan dişi balıklardan alınan ve insanlar için kullanılan bir besindir. Havyar olarak ta bilinen balık yumurtası her ...
Gelincik Balığı
Gelincik Balığı
Gelincik Balığı: Bilimsel adı gadiformes gadidae olan ve gadidae familyasının bir üyesi olan gelincik balığının vücudunun ön tarafı yuvarlak olup k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sokar Balığı
Kefal Balığı
Prenses Balığı
Akdeniz Balıkları
Dip Balıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024