Ton Balıklı Domatesli Makarna TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 20 dakika Porsiyon: 2-3 kişilik Yapılışı: 1. İlk olarak, derin bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ekleyin ve makarnayı ekleyip paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. 2. Diğer taraftan, geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar. 4. Domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika kavurarak salçanın rengi açılıncaya kadar karıştırın. 5. Küp doğranmış domatesleri tavaya ekleyin ve domatesler yumuşayıp suyunu salana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. 6. Süzülmüş ton balığını tavaya ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları (fesleğen veya kekik) ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. 7. Sos kıvamını ayarlamak için sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin. 8. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin, böylece makarna sosu çekecektir. 9. Ocaktan almadan önce son bir kez tadına bakıp gerekirse tuz veya baharat ekleyin. 10. Sıcak olarak servis yapın, üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve taze maydanoz serperek sunabilirsiniz. İpuçları:
Afiyet olsun! |